به گزارش خبرگزاری حوزه، به دعوت معاونت ارتباطات و بین الملل دانشگاه ادیان و مذاهب کشیش دکتر کریستوفر کلوزی، استاد مطالعات اسلامی، از مؤسسه پاپی مطالعات اسلامی و عربی (ایتالیا) مهمان دانشگاه ادیان و مذاهب بود. به همین جهت نشست صمیمی در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر کلوزی توضیحات کوتاهی درباره موسسه پاپی مطالعات اسلامی و عربی بیان کرده و گفت: این موسسه در ابتدای امر در تونس افتتاح شد و پس از مدتی به رم انتقال یافت. دلیل برپایی این موسسه نیز این بود که جهان مسیحیت بتواند اسلام را از منابع اسلامی آن استخراج و مطالعه کند.
وی در ادامه گفت: مطالعات بنده در زمینه منابع اسلام و بهخصوص منابع شیعی بوده و کتاب بنده نیز با نام حضرت زهرا (س) است و تا قبل از مطالعات بنده کسی درباره منابع شیعی تحقیقی صورت نداده بود. البته یک نفر درباره امامان شیعه مطالعاتی داشته که آن هم از منابع اهل سنت اطلاعات مورد نیاز را استخراج میکرد. کتاب حضرت زهرای بنده اولین کتاب آکادمیکیست که در این عرصه نوشته شده است ولی اکنون دانشجویان زیادی هستند که در این فضا مطالعه بسیاری دارند.
دکتر کریستوفر کلوزی ادامه داد: ما اکنون در مؤسسه پاپی مسئلههای متفاوت را رعایت و بالانس کردهایم و در مورد تحقیقات مرتبط با منابع شیعه و منابع سنی در تمام جهات در حال مطالعه و تحقیق هستیم. پس از مطالعات گسترده ما دیگر دانشگاهها نیز شروع به مطالعاتی در زمینه شیعهشناسی و شناخت اهل سنت و دیگر ادیان در غرب کرده اند اما هنوز هم تعداد این دانشگاهها بسیار کم است و باید تلاش شود تا افراد بیشتری به سوی این مطالعات روی بیاورند. زیرا هنوز هم در اروپا بسیاری از مردم تفاوت بین شیعه و سنی را نمیدانند و تفاوتی بین این دو قائل نمیشوند.
وی گفت: هدف ما این است تا گفتوگوی بین الادیانی خوبی را در سطح بین المللی داشته باشیم و همچنین دانشمندان بسیاری را به جهت شناخت دیگر مذاهب و ادیان پرورش دهیم. به همین جهت نیز ما دانشجویان و محققانی را میپذیریم که از ادیان مختلفی باشند. وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب بیان داشت: دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب بسیار توانمند هستند و به سبب شناختی که از ادیان مختلف دارند میتوانند در گفتوگوهای بین الادیانی شرکت داشته باشند. بنده معتقد هستم که باید گفتوگوهای بین الادیانی را تعمیق ببخشیم و این دانشگاه ظرفیت بسیار خوبی در تعمیق گفتوگوهای بین الادیانی دارد.
نظر شما